Eternul Spectator – 10 martie 2015

5

March 10, 2015 by daniela marin

Ar fi fost frumos sa avem o fotografie de grup si de la aceasta reprezentatie, dar nu avem. Daca a facut cineva dintre spectatori, m-as bucura tare mult sa primesc o asemenea fotografie! Nu de alta, dar a fost un spectacol cu muuuulte suprize!
Mai intii a fost nevoie sa refacem lumina. Ieri! Stiu ca nu toata lumea poate sa inteleaga ce inseamna sa refaci lumina pentru un spectacol cu o zi inainte , dar nu doar asta! Sa trebuiasca sa invete cineva, dintr-o singura repetitie, cum sa faca sunetul si lumina pentru un spectacol…. Credeti-ma, nu e DELOC usor!
Sa fii calm, dar mai ales sa ai incredere… Am avut. Si multumesc  din toata inima Teatrului De Arta Bucuresti!
Apoi, a fost prima aparitie a Ioanei Ancea in acest spectacol. Cu ea am citeva fotografii. Cu ea, cu Iulian Burciu si Gyuri Pascu.

IMG_20150310_191151IMG_20150310_191203IMG_20150310_193150
Apoi, a fost prezenta Televiziunii Romane in sala! A echipei de la emisiunea Arte, Carte si Capricii – TVR 2! Cum sa nu fii emotionat?…
Au fost virozele prin care trec Gyuri, Iulian, Ioana… Cum sa faci sa nu tusesti, cum sa faci sa nu stranuti… cu lumina in ochi… Cum sa tragi de tine, sa te concentrezi cind nu ai putere de nimic… Iar Gyuri, a plecat de la un spectacol, fuga-fuga, sa ajunga la altul, la Distractis! Cum s-o fi descurcat si acolo cind el de-abia vorbea?!… Trebuia sa cinte si O sole mio la spectacolul Distractis! Sper ca s-a descurcat!
Si a mai fost ceva! O incarcatura emotionala suplimentara, cel putin pentru citiva dintre noi, “protagonistii”. A fost ultima reprezentatie in care a jucat George Valentin Burcea! Si, a fost intr-adevar BUN! Iti multumesc George pentru intreaga experienta pe care ne-ai oferit-o, pentru ca ai dorit sa participi impreuna cu noi in acest laborator si, mai ales, pentru sufletul pe care ni l-ai daruit in aceasta seara!
Asa e cu laboratorul asta – Eternul Spectator! Experiente noi, elemente noi, schimbari cind te astepti mai putin. Dar acesta-i e sensul sau! Trecerea prin acest laborator nu este fara rost. De-a lungul timpului, adica in cele putine luni in care am repetat, din noiembrie pina in martie, am cladit practic doua spectacole! Iar acesti tineri actori, inca studenti au crescut mult sub ochii nostri. Schimbari am observat si la Iulian Burciu, si la Alexandra Bacaoanu si la noi, restul… Daria Ganescu, care tremura alaturi de mine la fiecare clipa, intrebindu-se “oare se deschide lumina? oare se deschide sunetul?…” Multumesc Daria si pentru spectacolul din seara asta!
Programele, planurile de viitor, sensul fiecaruia, drumul… toate acestea sunt respectate cu toata inima, din tot sufletul! Si iti doresc, George, sa-ti fie foarte bine! Sa-ti implinesti visul si sa-ti pastrezi Lumina Sufletului! (Ceea ce e foarte greu in lumea asta.)
Trebuie sa multumesc si spectatorilor.  In absenta lor, nu am avea despre ce scrie sau vorbi. Pe unii i-am simtit chiar deschisi, conectati, pe altii zgindariti, poate chiar iritati… E firesc. Se nasc intrebari, se pleaca cu raspunsuri sau cu intrebari… Am auzit citeva pareri, putine, pentru ca dupa ce se incheie un spectacol, sunt alte treburi de facut. De strins lucrurile, de carat lucrurile, de schimbat hainele… si altele. Aceste pareri au fost, ca si in alte dati: frumos! emotionant! m-a tulburat, m-a facut sa-mi pun intrebari… un spectacol universal, se adreseaza tuturor!
Sunt citeva persoane care au venit sa vada acest spectacol a patra oara. Adica au venit la fiecare reprezentatie. Una dintre aceste persoane mi-a scris:”Imi place din ce in ce mai mult piesa si voi.” Pentru ca, asa este, e nevoie de experienta, de diversitate. Starea personala isi pune amprenta indiferent de spectacol. Ochii cu care vezi un spectacol sunt altii, de fiecare data. Textul este dens, si, poti spune, pentru fiecare tablou, ca il vezi pentru prima oara… Niciodata nu este acelasi spectacol. De fiecare data noi sensuri se dezvaluie… Si daca ar fi aceiasi spectatori de fiecare data, si tot nu ar fi acelasi spectacol! Pentru ca noi, oamenii, nu suntem aceiasi de la o clipa la alta. Nu are cum sa fie acelasi lucru!
Am sa inchei “raportul” dupa spectacolul din seara aceasta cu o urare pentru toti, pentru NOI TOTI: Sa fim Lumina si Iubirea ce suntem!

Iubire si Recunostinta! Tuturor!

Daniela Marin

EternulS2-15ge-gyIMG_20150310_191753EternulS2-147

Advertisements

5 thoughts on “Eternul Spectator – 10 martie 2015

 1. Reblogged this on daniela maria marin and commented:

  Primele cuvinte… la cald!

  Like

 2. Oare știți că energia spectacolului a ajuns la sute de kilometri distanță? și, după ce m-a învăluit și mi-a transmis căldura și înțelepciunea lui mi-a zis: ”Chiar îmi pare bine să te (re)cunosc, dar mai am încă un drum lung de străbătut. Rămâi binecuvântat”.
  N-am văzut spectacolul, nu pot decât să-l simt momentan de departe și să mi-l creez în imaginar așa cum pot eu. Apreciez strădania voastră și mă bucură nespus, de fiecare dată, veștile frumoase din sufletele alese. Bravo din nou și mereu! Să fie numai bine!

  Like

  • Nu, nu stiam, dar atit ne bucura sa aflam!!!…
   Ce faceti pe 22 aprilie?… Va invit sa veniti la Bucuresti, la Teatrul de Arta. Nu stiu daca imaginarul se va potrivi cu realul, dar stiu ca va transmit aceasta invitatie cu toata inima. De restul va avea grija Cerul! Acelasi Cer care poarta undele pe care le-ati receptionat!
   Multumim!

   Like

   • Mulțumesc din suflet pentru invitație, în acea perioadă voi fi plecat din țară. Tare mi-aș dori să mă găsesc odată mai aproape de București când se joacă și această minune, eu locuiesc tocmai la Baia Mare, dar nu-mi fac griji…se ocupă Universul prea bine de asta, eu mi-am făcut treaba, mi-am lansat dorința. 🙂 Reprezentații superbe în continuare!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introduceti adresa de email pentru a va abona la gandurile noastre :)

Teatrul Spiritual: Teatrul Spiritual

90 de secunde din Teatrul Spiritual

90 de secunde din Teatrul Spiritual

Cum poţi cuprinde sute de ore în 90 de secunde?… Ore încărcate de pasiune, de iubire de teatru, de oameni… ore de muncă şi bucurie deopotrivă… ore, zile, nopţi, săptămâni, luni, ani… înghesuite în aceste 90 de secunde. Montaj video realizat de Mihaela Tolan. Muzica: Ioan Gyuri Pascu – Ce liberi am fi (Casa Inimii […]

Academia Martirilor

Academia Martirilor

În romanul lui Benoit Duteurtre, Fetiţa şi ţigara[1], o grupare teroristă autointitulată “Conştiinţa lui John Wayne” se hotărăşte să aducă o îmbunătăţire a imaginii terorismului căzut în banalitate, să înalţe calitatea actului terorist la rang de artă. “Ca răspuns la umilinţa pe care ne-o provoacă atâţia terorişti amatori, atâţia asasini fără credinţă sau lege, afirmăm […]

De azi într-o săptămână, adică pe 12 mai

De azi într-o săptămână, adică pe 12 mai

Pornind de la adaptarea după romanul Fetiţa şi ţigara al lui Benoit Duteurtre, adaptare scenică de Sorin-Lucian Ionescu, spectacolul I LOVE DEMOCRACY beneficiază de o echipă de inimoşi conduşi de bagheta regizorală a lui Andrei Bogdan Roşu. Mihaela Tolan este unul din aceşti inimoşi. Mulţumim, Mihaela, pentru teasere, filmări, fotografii… pentru tot! Mulţumim, de asemenea, […]

Blogul lui Ioan Gyuri Pascu: blogul lui gyuri

Toamna şi teatrul

Ar trebui să se ivească de undeva şi entuziasmul toamnei. Aşa molcomă şi cu tendinţe depresive cum e, uşor prea plină de ea însăşi şi de roadele ei, toamna este clar un personaj feminin. O divă cu … Source: Toamna şi teatrul

Revelion cu Dumnezeu

Constrângerile şi cutumele societăţii, implantul tradiţiei în măseaua minţii, filozofiile preluate, nefericirile aşteptate, aşteptările consumatoare de viaţă… Ce treabă mai are Dumnezeu în treaba a… Source: Revelion cu Dumnezeu

Mes la repetiţia din 10 iunie

“Mes” se repetă.  Câteva fotografii de la repetiţia din 10 iunie. Am stabilit şi avanpremiera: Joi, 30 iunie, 2016. Tot la Teatrul de Artă. Ora 20:30. Fotografii de Mihaela Tolan   Madalina Ig… Source: Mes la repetiţia din 10 iunie

Daria Ganescu: DARdeDARia

22. 1. 2018

Poți accepta concret că ești deja tot ce ai nevoie în viața ta (structură, curaj, stabilitate, imaginație)?

DAMA de VERDE – Femeia în societate

În cartomanție, figurile de verde reprezintă, în general, persoane de stat, “uniforma” sau relațiile profesionale. Acesta este motivul pentru care am ales Dama de Verde ca simbol al acestui atelier, primul din cadrul Atelierului de Dame. Pentru a trăi împlinite și mulțumite de noi însene, avem nevoie mai întâi să ne cunoaștem. Vom porni de la […]

21. 1. 2018

Cât de des îți ascunzi propria fragilitate în spatele zidului severității și-al “corectitudinii”?

%d bloggers like this: